Andra halvlek 2018

Tillbaka från semester och kan med varm hand lämna över sommaren till nya semesterfirare från kolloverksamheten. Ni är så grymma och har mer än väl förtjänat en härlig ledighet, så bara njut.

Kommer också hem till den andra och avslutande halvan av sommaren 2018. Snart åker en grupp pappor med barn till Kymendö och därefter kommer sommarens andra grupp med mammor och barn. Söderviken fylls av ungdomar i vår fantastiska tonårsgrupp. Sen är det slut på sommarens Terapikolonier.

Slut på sommarens Terapikolonier men för de flesta grupperna är någon form av återträff planerad. Det är nytt för i år. Fortfarande vet vi inte hur det blir 2019 men vi fortsätter oförtrutet utveckla verksamheten. Ska bli spännande att höra hur detta nya inslag i behandlingen faller ut.

Hammarby-klacken skanderar alltid efter exakt 75 minuter ”Öka takten sista kvarten – Tidaholm”. Så kanske det kan passa med ett ”Öka takten sista sommarn – Terapikollo”.

Men sällan slutar matcherna efter 90 minuter, det brukar alltid bli förlängningar. Ibland blir de helt avgörande för resultatet.  Vem vet, kanske blir det så för Terapikolonier också.

I alla händelser – vi är många som är upptagna av tankar kring Terapikoloniers framtid och vi får frågor om nedläggning. Det vi med största säkerhet kan svara är att vi står inför förändringar och jag tänker att det ska betyda utveckling.

Igår träffade jag Anna Ingmanson som är enhetschef för närsjukvården i Stockholm. Det innebär bl a att hon är chef över avdelningen som beställer våra tjänster. Jag upplevde det som ett väldigt givande möte och uppfattade att Anna dels förstod kvalitén i vår verksamhet och att vi var överens om att modellen och behandlingsutfallet inte är tillräckligt beforskat /bevisat. Dels att det är möjligt att göra en sådan studie/utvärdering och att den behöver tid för att utföra. Viktigt att tillägga att Anna inte gjorde några utfästelser mer än att ta med sig vad vi pratat om och återkomma i augusti efter semestrar.

Jag tog med mig några nya fräscha blommor som jag planterade i min rabatt av tro, hopp och kärlek.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *