Gruppens möjligheter 1/2 – Pekka Talamo

Terapikolonier välkomnar:

Pekka Talamo är utbildad samtalsterapeut och handledare i psykosyntes och har gått GAI:s tvååriga utbildning i gruppanalys. Han har arbetat i och med grupper i över 25 år. Pekka arbetar som individual-, par- och gruppterapeut samt som lärare på HumaNovas och Stadsmissionens utbildningar. Han har även varit verksam som behandlare på terapikolonier samt som föreståndare och samordnare på Magelungens kolloverksamheter.

Pekka medverkar under dagen som diskussions- och samtalsledare.

Hur skapar vi grupper som möjliggör utveckling och läkning?

Individens trygghet och fria uttryck i gruppen liksom gruppens trygghet, säkerhet och välmående är avgörande faktorer för att uppnå gruppens potential och individers utveckling i den. Det skapar möjlighet att forma samhällsmedborgare som förutom en god självkännedom och självkänsla också är medkännande och motiverade till att samarbeta.

Att uppnå en sådan tillräckligt hög psykologisk och fysisk trygghet tillsammans med andra är ett delikat arbete som kräver medveten och kompetent personal. Denna kunskapsbank och kompetens har utvecklats inom terapikolonier i över 80 år och är något vi inte kan läsa oss till utan som behöver erfaras och upplevas i grupp.

Vad tänker du att grupp kan ge?

Det jag utvecklat själv och sett barn och unga utveckla i sig själva är enligt mig omöjligt att göra enbart i en till en relationer. Gruppen är en fantastisk experimentverkstad att möta sig själv i, läka, utveckla och förfina sitt eget unika uttryck i samarbete med andra. För mig är det viktigt att tänka i termerna ”för individens bästa i gruppens tjänst och för gruppens bästa i individens tjänst”.

Hör Pekka Talamo berätta mer om sina erfarenheter och leda samtal och diskussioner på Akademi Magelungen och Terapikoloniers kostnadsfria seminarium:  ”Gruppens möjligheter” den 1/2 kl 13-16:30, Bondegatan 35.

Välkommen!

2 svar på “Gruppens möjligheter 1/2 – Pekka Talamo”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *